מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
דמי מזונות
אני משתכר 7000 נטו , הגרושה 10500 .(ובעלת פוטנציאל השתכרות גבוה במקצוע שלה) שני ילדים. (מעל גיל 10) היא גרה בשכירות יקרה בדירת 4 חדרים אני בדירת 2 חדרים בשכונה נמוכה ועדיין מתקשה מאוד לעמוד בתשלומים נקבעו הסדרי ראייה של פעמיים בשבוע עם לינה וסופש אחד כל שבועיים אצלי מה להערכתך הסכום הריאלי שעליי לשלם דמי מזונות ?

שלום אלישע, מחצית מכל הוצאות הילדים חינוך, חוגים בית ספר רפואי. לא ציינת מהי עלות השכירות שלך ושלה. אתה תוכל לטעון לגבי הפחתה כזו או אחרת בגין 10 הלילות שאתה מארח את ילדיך בחודש. לדעתי מלאכת השופט כאן אינה קלה. בניכוי השכירות שתשלם ומחצית ההוצאות בהן אין כל ספק כי אתה חייב. ייוותר לך סכום נמוך. ממלית לך לקחת ייצוג משפטי שיעבוד בתיק זה מול ההלכות החדשות הקיימות. אם אתה מתעקש על סכומים אז הייתי אומר לך לנסות ולהגיע להסכמה ולהימנע מדיון. ולמה ? בוא ניקח את המינימום של 1200 (שכבר מזמן לא המינימום אבל רק לצורך ההמחשה) ונכפיל ב 2. נוסיף 40 אחוז עלות דירה זולה ולא יקרה (נניח 4000 שח לחודש ) והנה עוד 1600. ביחד זה 4000 שח לחןדש לפני הפחתות. ככל שביהמ"ש יחליט לבצע הפחתה בגין זמן ההורות, למרות הפחתתה כזו מתאפשרת במקרה של חלוקה זהה ויבצע 25 אחוז הפחתה אז אתה ב 3000 שח לחודש. בהתחשב בהכנסתך זה המונימום אליו אתה יכול לשאוף