משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמזונותמזונות ילד בהורות משותפת

מנהלי הפורום

שלומי באשי - משרד עורכי דין

שלומי באשי - משרד עורכי דין

עו"ד שלומי באשי הינו בעל ניסיון של למעלה מ 20 שנים בתחום דיני המשפחה הכולל הופעות בבתי המשפט לענייני משפחה ובתי הדין הרבניים והוא מכהן זו השנה השביעית ברציפות כיו"ר הועדה לענייני משפחה בלשכת עורכי הדין מחוז תל אביב והמרכז. עו"ד באשי עורך השתלמויות מקצועיות והרצאות בתחום דיני המשפחה לציבור עורכי הדין ומרכז את תחום דיני המשפחה בלשכת עורכי הדין מחוז תל אביב והמרכז עבור ציבור עורכי הדין.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

מזונות ילד בהורות משותפת

תמר
תמר

שלום, בן זוגי ואני (ידועים בציבור) נפרדנו, ולנו ילד בן 8. המשמורת משותפת (7 לילות בשבועיים) והרכוש חולק לפי הסכן ממון שנחתם בעבר. אני מבקשת לדעת כמה מזונות על בן זוגי לשלם: הוא משתכר פי 1.6 ממני. אציין ששנינו משתכרים שכר גבוה ביחס לשוק, אך כאמור זה היחס בינינו, ולבן זוגי גם נכסים רבים (לי הרבה פחות). אשמח לתשובה מהירה! תודה מראש

RE:
באשי שלומי
באשי שלומי

שלום תמי, השאלה שלך היא בעצם האם בהורות משותפת מלאה כאשר יש פערי שכר בין הצדדים לטובת האב, יהיה תשלום מאחד לשני ?? התשובה שלי חייבת להיות כן. נכון לרגע זה המצב הוא שהאב חייב במזונות הילד. אין שינוי במצב זה ואין שינוי בדין האישי. עוד נכון הוא שהפסיקה האחרונה נתנה משקל רב לזמן ההורות שמחולק בין הצדדים ולכך שזמן ההורות שווה לכסף אשר יופחת מתשלום המזונות, אבל הדיעות חלוקות ואין קו מנחה שפיו אנו יכולים לעבוד. כל ההפחתות שבוצעו בוצעו תמיד כאשר הצדדים השתכרו שכר זהה. הייתי מהמר שבמקרה שלך ולאור העובדה ששנכים משתכרים גבוה, תהיה איזשהיא הפחתה במזונות אבל לא יהיה פטור מלא.