רינה כהן

מכירת וקנית דירה ראשונה חדשה

היי יש לי שאלה. קנינו דירה שנה שעברה אני ובעלי לפני החתונה כלומר בשותפות השאלה אם אני מוכרת וקונה דירה חדשה זאת דירה ראשונה כנשוים האם יכולה לקבל משכנתא 75% או רק 70% כי זה נחשב דירה שניה. שאלה נוספת אם יש מס שבח אם אני מוכרת אחר 18 חודשים מיום חתימת החוזה? ומס קניה לדירה שפחות ממליון מאתיים. תודה רבה רינה

עו"ד הדס קריספי לוין

כדי למכור לפי סעיף פטור ממס שבח לדירה יחידה עליך לעמוד בתנאים מסויימים, וביניהם: (1) זו דירתך היחידה; (2) את מחזיקה בה לפחות 18 חודשים מיום הרכישה או מהיום שבו היא קיבלה טופס 4 (רלוונטי בדירות שקנית מקבלן). לגבי מס רכישה (קניה כהגדרתך) ככל וזו דירתך היחידה את זכאית לפטור ממס עד לסך של 1,517,210 ש"ח.

גיא שפרינגר

במידה ונרשמת כבעלים על נכס תהיי זכאית ללא יותר מ 70% כמשפרת דיור לעניין מס השבח , תענה לך בנפרד עמיתתי לפורום - עו"ד הדס קריספי

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משכנתא