רותי כהן

משכנתא כיצד היא מסולקת בגירושים

שלום. כאשר זוג מתגרש וצד אחד קונה את חציה של הדירה מהצד השני,מהם החוקים לסילוק המשכנתא אשר רובצת על הבית? האם שני הצדדים אמורים לסלק אותה חצי בחצי? או האם הצד הקונה גם צריך לשלמה במלואה?

פריים

יש מתאם מלא בין הבעלים על הנכס והלווים הרשומים במשכנתא (לא ערבים - לווים) . זאת אומרת במידה ואחד מבני הזוג "יוצא" מהבעלות על הנכס הבנק צריך לאשר את בן הזוג האחר כלווה יחיד ומכאן ובשלב זה סילוק חלק מהמשכנתא נתון לשיקול דעתו היחיד

רותי כהן

זאת אומרת שאין חוק בנושא? ההתחלקות בסילוק המשכנתא נתון לשיקול דעתם של הזוג המתגרש?

הדס קריספי עו"ד

הסתלקות ממשכנתא בהעברה אגב גירושים, אינה ענין שמוסדר בחוק, אלא בגוף הסכם הגירושים שהזוג עורך. על פי רוב, הצד שקיבל את הנכס "קונה" גם את המשכנתא, משל כאילו את קונה חוב. הערך של הנכס לטובת החלוקה הוא רק ההון העצמי ששולם עבור הדירה.

פריים

שימי לב שהבנק הוא זה שמאשר ללווה להסתלק "מהאחריות" שלו למשכנתא ולאחר מכן זה נשאר לשיקול דעתו של הלווה הנותר. לצורך העניין ולשאלתך את הבנק לא מעניין אם אתם נשואים או גרושים בשלב זה

רותי כהן

אבל אותי זה מעניין ולכן אני צריכה תשובה מה החוק אומר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משכנתא