עמית שלום

שכ"ט

שלום רב. חברה לניהול בתים שלחה לי שיש לי חוב משנת 2011 לתשלום מיסי ועד של חודש אחד המכתב נשלי על ידי עו"ד ונרש לשלם שם ריבית ושכ"ט. זו הפעם הראשונה שאני מודע כי יש לי חוב. שלמתי את החוב כולל הצמדה ורבית ועכשיו העו"ד דורש שכ"ט. האם אני צריך לשלם?

עו"ד גיא סגלוביץ'

עמית שלום, מכיוון שאתה מציין ששלמת את החוב יש להניח כי אתה מכיר בו. לא פירטת מי זו החברה לניהול בתים אשר דרשה את החוב. האם זו חברה הנוגעת לבית בו אתה גר? האם מדובר בנכס אחר בבעלותך, אשר היה מושכר ואתה סברת כי השוכר הוא ששלם את חובך? אני סבור כי בהחלט אפשר לפנות לחברה ולהביא לידיעת כי כחברה המנהלת את הבית, מצופה ממנה כי תבצע את הליך הגביה וכן תיידע את החייב בדבר החוב. מכאן, במידה ולא עשתה כן, וככל שהליך הגביה באמצעות עו"ד היה מיותר ולא נחוץ ואף בלעדיו הייתה משלם את מה שמגיע ממך, הרי שיהיה נכון שהם יספגו את עלויות הגביה. אלא, שאם הנתונים שונים והצורך בפניה לעו"ד לצורך הגביה נובע מהתנהגות שלך, אז אתה גרמת להוצאה ולפיכך אתה צריך לשלם. עוד עליך לבדוק, האם יש הוראות מפורשות בתקנון הבית המשותף או בהסכם עם חברת הניהול המחייבים את תשלום ההוצאה. במקרה כזה יש לפעול בהתאם לאמור שמה. לסיכום, לפני שניתן לבדוק את הנושא עליך לאסוף את כל הניירת הרלבנטית (הסכמים, דרישות חוב וכו') לבדוק אותם אל מול פרטי המקרה. מכיוון שאני מניח שעלויות הגביה נמוכות, אז יהיה הוגן לצפות מחברת הניהול שלא לגבות אותם ממך ולסיים את הפרשה. בברכה, גיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות