לירון

רו"ח שלא הגיש עבורי דו"ח שנתי

שלום, בשנת 2018 הייתי עצמאי בשותפות עם אחי בעסק ומכרתי את העסק וסיימתי להיות עצמאי באותה שנה. הרו"ח טיפל בעניין המכירה והוא היה אמור להגיע עבור את הדו"ח השנתי (הייתי לקוח שלו במשך 4 שנים ואף פעם לא התעסקתי בדו"ח השנתייותר מדי). אחי לא נשאר לקוח של אותו רו"ח ועבר לרו"ח אחר באמצע שנת 2019, בסופו של דבר הרו"ח הראשון לא הגיש עבורי ועבור אחי את הדוח"ות השנתיים עקב העזיבה. קיבלתי לאחרונה מכתבים ממס שלא הגשתי את הדו"ח השנתי עבור שנת 2018 + לא נסגר עבורי התיק במס הכנסה + תשלום של קנס של יותר מ-2,000 ש"ח. פניתי לרו"ח הראשון והוא נפנף אותי בטענה שאני אמור לפנות לרו"ח אחר ושזה לא באחריותו יותר. כעת הבנתי שלטפל בעניין אצל רו"ח יעלה לי בין 1,500 ל2,500 ש"ח לפני מע"מ וזה בנוסף לקנס שאני צריך לשלם. האם יש מקום לתביעה של רשלנות עבור אותו רו"ח שלא הגיש עבורי את הדו"ח? וקיבל תשלום מלא עבור אותה שנת מס.

גיא סגלוביץ', עו"ד

שלום, המידע שאתה מציג חסר. השאלה הראשונה שצריך לברר האם קיימת לך אכן זכות לקבל את השירות מרו"ח והם לרו"ח הייתה חובה לפעול בנושא, אפילו באופן עצמאי. את זה צריך לבסס. מומלץ להתייעץ עם עו"ד בנושא תוך שימת לב שעל פניו גובה הנזק ושווי התביעה נמוכים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות כספיות