ארז כהן

תשלום תיקונים בבנין לעסק מוגן

שלום רב. אני דייר מוגן בעסק. הבעלים מטרטרים אותי על הוצאות שונות לבניין שאין לי יכולת להוכיח את אמינותם. המקרה האחרון ארע כאשר קבלתי קבלה עס"כ 900 שח עבור ניקוי חצר וגיזום. לבנין אין גינה למעט שטח אדמה קטן ללא צמחיה וכל שטח החצר בשליטה של מסעדה ששוכרת חנות בבנין. הקבלה נראתה לי חשודה מכוון שלבעלים נכסים רבים ויכול להיות שבוצע במקום אחר. התקשרתי לגנן תחילה אמר שזה עבור גיזום גדר חיה, כשהסברתי לו שאין גדר חיה לבנין ואין כלל גינה חזר בו שצריך לבדוק בבית במחשב , למחרת שהתקשרתי שוב לא היה מוכן לנדב מידע פחד להפיל את המעסיקים שלו . אמר שמגיע מדי שנה לבצע ניקיון וכל בעיה שלי לדבר עם הבעלים. הבעלים אמרו לי שמזמינים פעמיים בשנה ויש לא מעט סתירות. שאלותי הם : 1 האם מותר לי להתקשר לנותני השרות ולבדוק מה הם עשו? 2 האם אני יכול לדרוש שיתקשרו אלי בזמן אמת שאוכל לוודא או לדרוש תמונות לפני ואחרי בהנחה שזה אותו הגנן או אותם נותני שרות קבועים 3 האם אני יכול לדרוש מבעל הבית חשבונית עבור עבודות שבוצעו ולא רק קבלה כפי שקבלתי ומה אומר החוק? 4 אני משלם דמי ניקיון ומאור מוגנים בנפרד האם ניקוי חצר וגינה כלולים בדמי ניקיון אלו? בנוסף אשמח לדעת כל דבר נוסף שעומד לצידי להוכיח את אמינות התיקונים. אני גם מקבל את החשבוניות באחור רב ממועד ביצועם דבר שמקשה לי יותר לבדוק. ושאלה בענין אחר. יש מזגנים בקומות שמעלי שנוזלים ישירות על גגון החנות שלי וגורם להתנפחות הטיח וסכנת נפילות אבנים על עוברי אורח אני מתריע לבעל הבית אך לא נעשה כלום. בעבר תקנתי את הגגון שהיה כבר מסוכן ללא השתתפות בעל הבית. לפני שיקרה אסון גם למבנה מה עלי לעשות האם האתראות שלי בווצאפ לבעל הבית קבילות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב ארז 1. אתה זכאי לבקש חשבונית ופרוט של העבודות שבוצעו. 2. יש לשלוח לבעל הבית מכתב בדואר רשום ובו להתריע על הסכנה ולדרוש תיקון. בהצלחה,