ירון אלי

מכירת דירת דמי מפתח בבניין רעוע

שלום, אני מתגורר בדירה בדמי המפתח. בעל הבניין (שכולו בדמי מפתח) לא משפץ את הבניין הרעוע והמסוכן ועקב כך אני מעוניין למכור את הדירה. האם בגלל שבעל הבניין לא משפץ את הבניין הרעוע, אוכל לבקש מבית המשפט לפטור אותי מתשלום ה40% המגיעים לבעל הבניין בעת מכירה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, התשובה היא - לא. בעל הבית חייב בכל התיקונים שאינם בשימושו הייחודי של הדייר. אם בעל הבית אינו מקיים חובתו, רשאי הדייר לתקן וחייב את בעל הבית בהתאם לחוק או לפנות אל בית הדין לשכירות שיחייב את בעל הבית לבצע תיקונים, יש לך דרכים בהתאם להוראות הדין לגרום לביצוע התיקונים ובכך להקטין את נזקיך. מנגד יתכן שאתה יכול להגיש תביעה נזיקית, אך עדיין תועלה הטענה כי יכולת לפעול להקטנת נזקיך, ולא עשית כן. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד