דודו א

פינוי חנות עובדת כ 50 שנה בעקבות בניה מחדש

ברשותי חנות בדמי מפתח אשר משמשת כעסק פעיל .בעל הנכס מעונין להרוס ולבנות בינין חדש .מה זכויותי האם אני יכול לקבל חנות בטאבו בבינין החדש או במקום אחר במקום.והאם במתן פיצוי כספי יש לקחת בחשבון שירד ממני סכום למס ההכנסה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, כאשר בעל הבית מבקש להרוס את המושכר ולבנות אחר תחתיו עליו לשלוח לדייר המוגן הודעה אליה יצורף היתר הבניה והצעה לסידור חלוף. בהתאם לחוק הגנת הדייר העדיפות הראשונה היא לסידור חלוף בעין, כלומר חנות אחרת בתנאים דומים לזו שהדייר מפנה חלף החנות שהדייר מפנה ובה ימשיך הדייר להחזיק בשכירות מוגנת, או הצעה כספית לפינוי. ככלל כל צד נושא במסים החלים עליו, אלא אם הוסכם אחרת. בברכה, נאוה מורי, עו"ד