איתמר

שכירות לבית עסק - דיירות מוגנת

ברשותי בית עסק בדיירות מוגנת. בהסכם הדיירות המוגנת נקבע כי אני זכאי להשכיר את הנכס לאחר בשכירות חופשית תמורת הפרשה של 15% מדמי השכירות לבעל הנכס. אם אני משכיר את הנכס, הוא יעבור אל הילדים שלי לאחר מותי? שכן, אנחנו לא מנהלים בית עסק שם ואין המשכיות - רק משכירים אותו. ככל והתשובה שלילית, האם אני יכול להשכיר את מרבית הנכס, ולהשאיר משרד קטן שישמש אותי ואת הילדים שלי להנהלה, האם הנכס יעבור? האם יש דיון בספרות ובפסקי הדין על הסוגיה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, על מנת להשיב על שאלות אלה יש לבדוק את הסכם השכירות והסכמות נוספות שיש בין הצדדים. לא ניתן להשיב תשובה תאורטית. בברכה, נאוה מורי, עו"ד