תומר

דירה בדמי מפתח לאחר גירושין

היי, הוריי התגרשו ב 2005 ובהסכם הגירושין הם סיכמו שאבי יישאר לגור בדירה ואימי תעזוב אך הזכויות בדירה בדמ"פ יחולקו ביניהם. לצערנו הסכם הגירושין שלהם נשרף. האם לפי חוק הגנת הדייר אימי היום עדיין בעלת זכויות בדירה למרות שעזבה? בתודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, תומר זכויות הדיירות המוגנת נקבעות על פי חוק הגנת הדייר. הסכם בין בני זוג (בין אם שניהם דיירים מוגנים מקוריים ובין אם רק אחד מהם הוא הדייר המקורי החתום על הסכם השכירות) אינו יכול להקנות זכויות של דיירות מוגנת אם הדבר מנוגד לחוק ולפסיקה. לכן העובדה שיש הסכם בין הוריך שהתגרשו אינו מעלה ואינו מוריד. הסכם זה אינו מחייב את בעל הבית, הגם שיש לו תוקף בין הוריך (כך לדוגמה אם אביך ז"ל היה מעביר בחייו את זכויותיו לצד ג' כלשהו כנגד תשלום, לאמך מגיע חלק מדמי המפתח שהיה משלם לו צד ג'). במקרה זה אמך נטשה את המושכר ומשנת 2005 אינה מתגוררת בו. עם נטישתה היא אבדה את זכויותיה כדיירת מוגנת. אם היא תשוב להתגורר בדירה בלי שלבעל הבית תהיה כל טענה נגדה, הרי היא זוכה מההפקר, ואולם לבעה"ב יש טענה ממשית של נטישה ואבדן הזכויות. בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד