לי

גובה דמי שכירות לדייר נכנס בנכס בדמי מפתח

שלום, מעוניינת לדעת האם החוק קובע טווח מסוים של דמי שכירות אשר בעל נכס יכול לגבות מדייר נכנס הרוכש את זכויותיו של דייר יוצא בדמי מפתח? במידה וכן, מהו? אודה להפניה לסעיף החוק הרלוונטי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום לי, שיעור דמי השכירות המינימלי והמכסימלי נקבע בחוק הגנת הדייר תשי"ד - 1954, ואחר כך בתיקונים ובתקנות שהותקנו על פיו. התקנות האחרונות הן תקנות הגנת הדייר (דמי שכירות בדירות ובבתי עסק), תשכ"ו - 1966, שם נקבע שיעור דמי השכירות לדירות ולבתי עסק (בהתחשב במיקום המושכר בעיר מרכזית או עיר צדדית, שטח המושכר, וכיו"ב). מתקנות אלה ואילך נקבעו בחוק ובתקנות ההעלאות באחוזים, וכל עד היום. כך שיש לאתר את שיעור דמי השכירות היסודיים בהתאם לתקנות 1966 ואחר כך לחשב את ההעלאות בדמי השכירות מאז ועד היום. לגבי דייר נכנס, אם דמי השכירות ששילם הדייר לפניו אינם מרביים רשאי בעל הבית להעלות את דמי השכירות ובלבד שיהיו בתחום המקסימום (אלא אם בבתי עסק מתקיימים נסיבות בהן אפשר לשחרר את דמי השכירות מתחום המקסימום, כך שיהיו בגובה דמי שכירות חופשיים בשוק). בהצלחה, נאוה מורי, עו"ד