עירית

הוצאת דרכון לקטין

הבנתי שאם ההורים גרושים, שניהם צריכים להגיע למשרד הפנים כדי להוציא דרכון לקטין. האם זה נכון? אם כן, האם יש אפשרות לעקוף את המגבלה הזו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

שלום. להלן ציטוט מתוך נוהל משרד הפנים: נוכחות אישית של הקטין והורה בלשכה חובה - במידה וההורים נשואים זה לזו. במידה וההורים אינם נשואים זה לזו על שני ההורים להגיע אישית ללשכה ולחתום על הסכמה. אין חובה להגיע יחד לאותה לשכה. כל הורה רשאי לתת את הסכמתו במועד אחר ובלשכה אחרת. אם אין הסכמה של אחד ההורים, על ההורה מגיש הבקשה להציג פסק-דין מבימ"ש המציין כי החזקה הבלעדית על הקטין ניתנה לו לבירור והחלטה. אבהיר כי הסיבה לכך היא המנעות בחטיפת ילדים.. שהורה אחד יצא עם הילדים מישראל לצמיתות ללא אישור ההורה השנילפיכך נדרש פס"ד הקובע משמורת להורה המבקש. בנוסף, אם אחד ההורים בחו"ל וזו הסיבה שאינה יכול להגיע ללשכה אפשר במקרים חריגים לתת הסכמה בשגרירות ישראל בחו"ל בתיאום מראש עם משרד הפנים.

אבי

האם זה רלוונטי גם ל-2018 ?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים