משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמשרד הפניםשינוי שם פרטי בישראל
חזרה לפורום

שינוי שם פרטי בישראל

אוו
אווה ק

שלום, יש לי אזרחות ישראלית וגם רוסית. לפני 3 שנים שיניתי שם פרטי לתואם יותר לשפה עברית. האם זה מחייבת אותי בשינוי שם גם בדרכון רוסי? בין המדינות שלנו אין הסכם לאזרחות כפולה. פניתי עכשיו לחידוש דרכון רוסי ביוזמתי הראיתי להם צילום מהדרכון ישראלי לצורך היגוי שם המשפחה כי הם כותבים אחרת, אך הם ראו שיש לי שם פרטי ששונה ודורשים שאעשה שינוי רשמי גם בדרכון הרוסי. חייבת לציין שלצורך חידוש דרכון רוסי אין עליי להציג דרכון ישראלי. הם אמרו לי אבל ראינו כבר "אז הסגרת את עצמך" . תשובה לא לעניין. טוענים שהם לא יודעים האם זה אותו אדם בשני הדרכונים. למרות שברדכון הישראלי אכן מופיע שם פרטי קודם. האם יש הסכם מדיני בין שתי המדינות שמחייב אותי בתיאום מוחלט של שמות? בייעוץ שקיבלתי קודם - במדינה לאומית כמו ישראל (אזרחות לפי לאום יהודי) אדם יכול לקחת שם פרטי מסורתי ולא חייבת לשנות את השם בדרכון של אזרחות אחרת שלו. מספיק שיראה למי שמברר תעודת שינוי שם, או במדינות מסויימות ישנה אפשרות לחותמת רשמית בדרכון "האדם ידוע גם בשם X" או "the person is known as'''. האם זה אפשרי בישראל? אני לא מעוניינת לשנות שם מקורי רוסי במסמכים רוסיים כי השם החדש היה לצורך שימוש בארץ בשפה עברית. וגם מהסיבה שאז מסמכים רוסיים של הילדים שלי לא יהיו תואמים לשלי שיצור בעיות זיהוי ברוסיה וסיבוכים מיותרים. אשמח לתשובה והפניה לחוקים או תקנות בנושא.