יעל

אשר, שהיה ועבודה לבת זוג מאותו המין

קבעתי פגישה ראשונית לפתיחת תיק, הגשת מסמכים ראשוניים להסדרת מעמד לבת זוגי ממוצא בולגרי החיה ועובדת (בעלת תואר שני) בברלין. נאמר לי ע"י הפקידה שמרגע הגשת המסמכים אסור לה לשהות בארץ עד שיאושרו, ולא ידעה לומר לי כמה זמן הדבר יארך (ככל הנראה סדר גודל של שבועות). מה עלינו לעשות בזמן זה? האם זה נכון? (כי פעם לא היה כך) וכמה זמן מנסיונכם יכול לקחת? קצת לא הוגן להשאיר כך באוויר אנשים מבוגרים עם עבודה ותכניות לחיים.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

שלום רב מנוסח השאלה לא ברור האם בת הזוג כעת בישרעל, אם כן נוכל לסייע לך להאריך אשרתה במהלך ההליך כולו. אם היא בחו״ל רק לאחר אישור הבקשה היא תוכל להכנס ( אחרת כניסתה תסורב בנתב״ג) ככלל מומלץ להזמינה כתיירת (הרבה יותר מהר) כדי לבחון את הקלייטה בישראל בצורה אחראית ורצינית ורק בהנחה והקשר הזוגי עם מגורים משותפים בישראל יעלו יפה כמתוכנן תפנו להגיש בקשה לשינוי סוג האשרה. שם הנוהל הוא נוהל חיים משותפים.. והוא מתקים רק לאחר מגורים משותפים.. למידע נוסף מומלץ לפנות לייעוץ אישי בהתאם לתנאי המקרה תקבל את הפתרון המוצע המתאים לך ביותר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים