שיצ

חיים משותפים - בת זוג בהליך גירושין

שלום לכם יש לי פגישה ראשונה לפתיחת תיק לחיים משותפים בסוף מאי. חברתי נמצאת בתהליך גירושין אבל כנראה שלא נספיק להביא את תעודת הגירושין עד לפגישה. האם כדאי לדחות את הפגישה עד לקבלת התעודה או שאני יכול להתקדם בתהליך ולהביא אישור בשלב מאוחר יותר או להביא אישור מעורך דין שלה על תהליך גירושין ?. דבר נוסף, צירפתי את מסך הדרישות שקיבלתי במשרד הפנים, איזה טופס בקשה לאשרת כניסה אני צריך למלא? להביא אותו איתי לפגישה או להגיש לפני ? אני רוצה להתחיל את התהליך כמה שיותר מהר... תודה רבה לכם

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

שלום רב את כל המסמכים המעידים הנדרשים שברשימה מאומתים יש להציג תוך 45 יום לכל היותר מיום פתיחת התיק. יש להקפיד כי בת הזוג תהיה באשרה חוקית ולהאריך את אשרת הביקור שלה מעת לעת. תוכלו להביא אישור מבית המשפט על הליך הגירושים (העתק כתב תביעה, פרוטוקולים, דיונים) ויש צורך לאמת אותם ולתרגם בתקווה שיאפשרו לכם להתחיל את ההליך או לכל הפחות שלא יסגרו לכם את ההליך. בהתאם לנהלים בכל מקרה של סגירת הליך ניתן להתחיל בהליך מחדש רק בחלוף שנה מיום הסגירה אלא אם יש נסיבות מיוחדות המצדיקות אישור מיוחד. מומלץ לפנות לייעוץ אישי על מנת שתקבלו את המידע הרלוונטי ביותר באופן פרטני בשים לב לארץ המוצא של בת הזוג, השלב בהליך הגירושין, האם בת הזוג כעת באשרה חוקית או לא וכד'. בהצלחה

שיצ

תודה רבה, אני חושב שעדיף לנו להמתין לסוף תהליך הגירושין ואז לפתוח תיק. תודה רבה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים