לאוניד

האם לתושבת ארעית 5א שעלתה לארץ בגיל 77 ועכשיו היא בת 79 מגיע מביטוח לאומי גמלת זקנה מיוחדת ?

עו"ד יהושע פקס

שלום ליאוניד, היות והשאלה שלך מציינת קבלת מעמד ארעי א'5 אני מניח כי לא מדובר בעליה לישראל מכוח חוק השבות (מפני שאחרת היא הייתה מקבלת אזרחות אוטומטית) אלא קבלת מעמד בישראל מכוח נוהל הורה קשיש ובודד, או נוהל אחר של משרד הפנים. לפי המידע שנמסר לא נראה כי מגיע לתושבת המדוברת גמלת זקנה מיוחדת. הפורום הזה נועד למענה על שאלות ובעיות עם משרד הפנים ולכן אני ממליץ בנוסף לתשובתי לפנות לביטוח לאומי ולבדוק מולם. בברכת יום טוב, יהושע.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים