יצחק

האם אפשר להפר חוזה בגלל הטעייה בתנאים אלו?

שלום. לפני יומיים חתמנו על חוזה השכירות. יש לציין שאחר כך התברר לנו שישנה טעות בשם משפחה של המשכיר בחוזה ולא מופיע מס׳ תעודת זהות שלו, בחוזה מצד שלנו לפחות (לא בטוחים לגבי צד המשכיר). לפני חתימת החוזה נאמר לנו על ידי המשכיר כמה פעמים על סכום מסויים של הארנונה וועד בית. אבל אחרי בדיקה מול דיירי הבניין התברר לנו שסכום הארנונה גדול כמעט פי 2 וסכום וועד הבית גדול פי 2, שבתנאים כאלו בשום פנים ואופן לא היינו חותמים על החוזה. יש ברשותנו צילום של מסך מאתר מודעות ודף הפייסבוק של מודעה שהמשכיר פירסם ושם מופיע סכום שקרי של ארנונה. האם אנחנו יכולים להפר חוזה בלי תשלום קנס? יש לציין שהכניסה לדירה רק בעוד חודש ועוד לא מסרנו צ׳ק פיקדון ולא קיבלנו מפתח. תודה רבה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בכפוף למוסכם בחוזה ניתן לתת לו הודעה על ביטול החוזה עקב הטעייה. בהצלחה,

יצחק

חשוב לציין, ורק עכשיו שמנו לב לזה. שבחוזה לא מופיע: תאריך שבו נערך ונחתם החוזה, שנה של כניסה (יש רק יום וחודש - 1/8). שם של המשכיר (הוא רק נציג), והשם משפחה של בעל הדירה מופיע עם טעות ואין תעודת זהות לא שלו ולא שלנו. האם החוזה תקף בכלל?