מיכאל

ויכוח עם בעל דירה על אופן החזרת הדירה בעת גמר החוזה

אשמח לשמוע את דעתך בעניין מסויים. בחודש אפריל 2015, שכרנו דירה. בדירה היו דיירים, אשר התגוררו בה לפחות 8 חודשים. אנחנו החלפנו אותם עד תום תקופת השכירות ל-4 חודשים נוספים (אשר משלימים לשנת שכירות אחת). חשוב לציין כי ביני לבין בעלי הבית נערך חוזה חדש והדיירים שהחלפנו לא היו צד בחתימת החוזה. במעמד חתימת החוזה ניתנו לבעל הדירה, כתב ערבות וכן צק ביטחון ע"ס 3,000 ש"ח. במעמד הכניסה לדירה הייתה רטיבות בתקרה בסלון והוכנס סעיף לחוזה כי בעל הדירה יתקן את הפגם תוך זמן סביר. אציין כי עד היום לא הושלם התיקון. ביום הכניסה לדירה קיבלנו את המפתחות מהדיירים הקודמים וזאת לאחר שהם החזירו ללבן את אחד הקירות שביקשנו ועשו איטום חורים. באחד מפניותי אל בעל הדירה להגיע ולהשלים את העבודה, הוא ענה לי בכעס כי לפני שאני בא בדרישות עליי לשמור על מצב הדירה תקינה (בהתאם לסעיף לחוזה וזאת לאחד כחודש וחצי שהתגוררנו בנכס). שביקשתי ממנו לפרט מה לא בסדר בדירה והוא החל לגלול רשימה של פגמים כגון: א. רשת חלון שלא נע טוב על המסילה ב. עובש ואבנית במקלחון ג.קילופי צבע וסדקים בצבע ד.חורים שלא סויידו היטב אל אף שהדיירים הקודמים לא צד בחוזה ועימנו נעשה חוזה חדש,בעל הדירה טוען כי אנו האחראים על כול הנזקים, גם שנגרמו על ידי הדיירים הקודמים. כעט אנחנו עוזבים את הנכס. החלטתי לא ללכת איתו ראש בראש ובהתאם לחוזה אטמתי חורים וצבעתי את הקירות בהם הצבע היה פגום. בעל הדירה אמר כי יגיע לנכס בימים הקרובים לסיים לתקן את הרטיבות בתקרה ויעמוד את עבודתי. הוא הודיע לי כי הוא מקווה שסיידתי את כול הבית. בחוזה צויין כי אנחנו מקבלים את הנכס AS IS (כלומר עם כול הליקויים), כמו כן כי אנחנו מתחייבים לבצע תיקונים במושכר למעט בלאי משימוש סביר ותיקונים יסודיים במושכר ולבסוף מצויין כי הדירה תושב לבעליה באותו המצב כפי שהתקבלה מהמשכיר למעט בלאי רגיל של שימוש סביר, כשהיא מסויידת. נשמח לשמוע את חו"ד בנידון ובאיזה דרך עלינו לנקוט במידה והוא יחליט הוא פודה את צ'ק הביטחון.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב עוד חזון למועד. תראה מה הוא רוצה ואז נבדוק את האפשרויות. בהצלחה,