לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רחל

לא מקבלת מפתח לדירה שכורה

חתמתי לפני חודש על חוזה שכירות לדירה שאמור להיכנס לתוקפו בעוד יומיים. עבור החודש הראשון לשכירות כבר שילמתי במעמד חתימת החוזה. מסתבר כי השוכר הקודם ממתין לקבלת מפתח עבור דירה חדשה מקבלן ולכן לא יוצא בינתיים מהדירה. הוא מספר שהקבלן עדיין ממתין לקבלת טופס 4 וזה ממש עניין של ימים ספורים. במקביל אני אמורה לפנות את הדירה בה אני מתגוררת היום. המשכיר אומר לי "מה אני יכול לעשות? ככה זה עם קבלנים". ו"אף אחד לא יזרוק אותך לרחוב עם שני ילדים קטנים". אני בלחץ!!! כפי שאני מבינה המשכיר למעשה מפר את התחייבותו כלפי כי הוא לא מאפשר לי לקבל מפתח לדירה. אל מי פונים ומה עושים במקרה כזה?

עו"ד תומר פרלמן

שלום רחל, יש לבדוק האם בהסכם קיימת סנקציה מפורטת להפרה מסוג זה, שכן אם המשכיר מסרב למסור לך את המפתח לדירה וזאת כאשר מועד כניסתך לדירה הקבוע בהסכם כבר חלף, הרי שמדובר בהפרה חמורה ואת זכאית לתבוע מהשוכר את הפיצוי הקבוע בהסכם, גם אם אין בהסכם סנקציה מפורשת, הרי שעומדת בפנייך האפשרות לתבוע את המשכיר בגין הנזקים הישירים והעקיפים שנגרמו לך עצם סירובו למסור לידיך את המפתח לדירה בהתאם לקבוע בהסכם. אך אין זה אומר כי לא חלה עלייך החובה לנסות ולהקטין את נזקייך באמצעות מציאת נכס חלופי. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר