מנהלי הפורום
ביטול חוזה- הדירה לא הייתה מוכנה במועד
שלום. ב-8.7 חתמתי על חוזה שכירות עם מועד כניסה ל-15.7. חתימת החוזה נערכה בדירה. לאחר החתימה, מיופה הכח של המשכיר שחתם בשמו, הסביר שיש בעיה של רטיבות בדירה למטה (כל הבניין שייך לאותם בעלים) וייתכן ויצטרכו להרים 2-3 מרצפות וכו'. אמרתי לו שאיני מוכנה להעביר את הדברים שלי אם צפוי לכלוך בחדר ואנשי מקצוע שמסתובבים בין החפצים שלי ודרשתי שהנושא יסודר במהלך השבוע (הם כבר התחילו לטפל ושברו קיר! בדירה למטה). הדברים נעו באטיות ועדיין בודקים מה צריך לעשות, כך שיום לפני מועד תחילת החוזה, התקשרתי והוסבר לי שעדיין לא ידוע לומר לי מה צריך לעשות. בינתיים, אני לא יכולה לארגן העברה או לעשות סידורים שקשורים במעבר, מחשש שהתיקון ידרוש אולי שבירת קיר וכו' במקלחת של החדר שלי (דירת שתי שותפות שלכל אחת מקלחת בחדר). בחוזה כתוב שאני מקבלת את הדירה כשהיא תקינה. בפועל, היא לא תקינה. רק ביום שלישי הקרוב, 19.7 יגיעו לבדוק איפה הדברים עומדים. 4 ימים לאחר תחילת החוזה. מאחר והחוזה התחיל והדירה לא תקינה כפי שהתחייבו - שאלתי היא, האם יש בכך הפרה של החוזה והאם אני יכולה לדרוש ביטול החוזה? בנוסף, שמעתי שאם לא עברו שבועיים מיום החתימה, ניתן לצאת מחוזה שכירות? לאור היחס לדיירים, אני מעדיפה לצאת החוזה אם אוכל. תודה רבה וכל טוב. הילה