מנהלי הפורום
הצילו! משכיר כולא אותי בדירה בניגוד למה שסוכם בחוזה - מה עושים??
שלום, אני שוכר דירה ברחובות כבר שנתיים. קרה מקרה, ואני חייב לעזוב את הדירה בזמן הקרוב. כשפניתי לבעל הדירה לבקש זאת ממנו - הוא לא אישר לי את ההחלפה אלא אם השוכר החדש ישלם סכום שכירות גבוה יותר, ועד תום החוזה המקורי שלי (לא חוזה לשנה). ע"פ החוזה - זה בדיוק מה שרשום: "מוסכם שהשוכר יהיה רשאי להביא לסיומה המוקדם של תקופת השכירות, ובלבד שימציא למשכיר שוכר חליפי שזהותו תאושר מראש ובכתב על ידי המשכיר, אשר ישכור את המושכר מאת המשכיר תחת השוכר, לפי תנאי חוזה זה, ובכפוף להעמדת אותם בטחונות אשר נדרשו מהשוכר. העברת השכירות לשוכר חליפי כאמור תיעשה בהסכם משולש בחתימת המשכיר, השוכר, והשוכר החליפי, בנוסח המקובל אצל המשכיר." אמרתי לו שאני לא אצליח למצוא שוכר במחיר שהוא מבקש, כי הוא מאד גבוה לדירה שלו - הוא טוען שהמחיר לא גבוה, ומפני שהוא לא העלה לי את השכ"ד בזמן ששכרתי - הגיוני שהשוכר החדש ישלם שכירות גבוהה יותר. הוא בטוח שאמצא מחליף בסכום שהוא מבקש בינתיים פרסמתי את הדירה בכל העולם, אני כל יום מראה את הדירה לאנשים. אף אחד לא רוצה אותה והזמן הולך ואוזל לי. הפנתי אותו לסעיף בחוזה וביקשתי ממנו לקיים את שכתוב בחוזה - הוא אמר שאני דופק אותו מפני שהמחליף שלי ישלם שכירות שנראית לו נמוכה, והוא נתן את השכירות הזאת לי ולא למישהו אחר". - בנוסף הוא אמר "לא אאשר לך אף אחד בשכ"ד נמוך מהמבוקש, לחילופין אתה מוזמן לשלם לי קנס ולהשלים את השכ"ד ברגע שאתה עוזב" - מדובר באלפי שקלים. בבקשה הצילו אותי, מה נותר לי לעשות?