משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד גיתי בוטובול

עו"ד גיתי בוטובול

משרד עו"ד אזרחי למקרקעין, מסים, הסכם ממון, ייפוי כח מתמשך

קביעת פגישה
0534262639
חזרה לפורום

השכרת דירה דרך airbnb

זוה
זוהר

היי ראיתי מודעה לדירה להשכרה ביד 2 במודעה היה כתוב לשלוח מייל, שלחתי מייל וקיבלתי מייל חזרה עם כל הפרטים. הדירה מוצעת לשכירות במחיר נמוך ב כ 30% ממחירי השוק. פנה אליי בעל הדירה במייל חזרה עם כל הפרטים, הוא גר באנגליה, היה גר בישראל עד לפני מס חודשים ועכשיו נאלץ לחזור לטובת שירות צבאי ולכן הוא מציע את הדירה להשכרה. לדבריו המחיר זול משמעותית כיוון שרוצה למצוא דייר במהירות. כדי לראות את הדירה הוא צריך להגיע לישראל. לפני שהוא מגיע הוא רוצה לוודא שיש לנו את הכסף זמין (תשלום של חודשיים מראש) והציע לבצע את התהליך דרך airbnb. אז הוא העביר אליהם את הפרטים שלי וקיבלתי מהם מייל שמסביר את התהליך. עליי לבצע העברה בנקאית ל airbnb , הם יאשרו לו שהעברתי את הסכום. ואז הוא יוכל לדעת שיש לי את הכסף ולהגיע לארץ להראות את הנכס. בינתיים הכסף נשאר נעול אצלהם והוא לא עובר הלאה עד שאני לא מאשרת. במידה ולא אהבתי את הדירה אני יכולה לקבל את מלוא הסכום חזרה תוך 24 שעות. במידה והחלטתי לשכור את הנכס אני מאשרת להם להעביר את הכסף. מצד אחד מדובר בהעברה ל airbnb והם אישרו שהוא הבעלים והכל מאוד בטוח ואני יוכלה לקבל את כל הכסף אם אתחרט. מצד שני קצת חוששת כי מעולם לא פגשתי אותו, אף פעם לא ביצעתי עסקה מול airbnb והאמת שגם השכר שהוא מבקש עבור דירה כזו נשמע ממש too good to be true. מישהו ביצע את התהליך בעבר?