עזיבת דירה לפני סיום החוזה
שלום ותודה רבה מראש. בעלי ואני רוצים לעזוב את הדירה 3 חודשים מראש (הבעלי בית יודעים זאת כבר מלפני שבועיים ואמרו לנו לעזוב עד ה-9.9 כי הם טסים לחודש) אך נצטרך להמשיך ולשלם את שכ"ד עד שיימצאו דיירים חלופיים אם בכלל. עברתי על החוזה שלנו ואין שם אפשרות לעזוב ולא לשלם את היתר. אני צריכה בבקשה ייעוץ מה אפשר לעשות כדי להוכיח לבעלי בית שאנחנו צודקים ומותר לנו במקרה שלנו לעזוב מבלי לשלם את יתר החודשים ושיחזירו לנו את הצ'קים והצ'ק פקדון. הסיפור בקצרה הוא: הבעיה היא סכסוך עם השכנים שגרים מעלינו וגם הם שוכרים דירה תחת אותם בעלי דירה. הדיירים מעלינו מחליטים כל מיני החלטות על דעת עצמם כאילו הם הבעלי דירה, לא מרשים לנו לחנות במקומות מסוימים, אומרים לנו לא לעבור איפשהו בחצר ומדובר על הגישה לבית שלנו, עובדים עלינו בחישובי חשבון חשמל (זה חשבון משותף עם שעונים נפרדים) ועוד הרבה סיפורים. הקיצוניים מבינהם זה שהם איימו עלינו איום בנשק חם שיש להם 2 אקדחים בבית ודבר 2- הם פתחו לי תלונה במשטרה על כך שכיביתי להם את החשמל ובסוף התברר להם שיש להם קצר במכונת כביסה ושהיא זו שאחראית על כך. על רוב הסיפורים בעלי הבית יודעים ומעודכנים, גם על הקיצוניים שמביניהם. מים הגיעו עד נפש איתם ולפני שבועיים (בערך ב-20.8) הודענו טלפונית לבעלי בית שלנו שאנו מתכוונים לעזוב בלית ברירה. הם מצידם אמרו שנעזוב עד ה-9.9 כי בתאריך זה הם טסים לחודש (ואז בעצם אין מי שיחתום חוזה מול דיירים חדשים בתקופה זו). מפה לשם, עם עוד שיחות עם הבעלה בית הם מצידם לא ירפו עד שייכנסו דיירים אחרםי במקומנו. מצידנו זה לא לענין ולא באשמתנו שהגענו למקומות ממש לא הגיוניים עם השכנים ואנחנו ממש לא צריכים להמשיך לשלם את החודשים הנותרים. בבקשה עיזרו לי מה ניתן לעשות בנידון, אולי אפילו מכתב מעו"ד שיישלח בדחיפות (היום ה-4.9) לבעלי דירה ויוכיח להם שאין ברירה, אנחנו עוזבים ושאסור להם בשום פנים ואופן להשתמש בשאר הצ'קים שנמצאים אצלם. בבקשה בבקשה עיזרו לנו בהקדם. תודה רבה!!!!
רעות שלום, אכן מדובר בסיטואציה לא נעימה בלשון המעטה, אך יחד עם זאת, אין הדבר מקנה לכם זכות אוטומטית לעזיבת המושכר ללא הסדרת תשלום שכ"ד בגין תקופת השכירות הקבועה בהסכם. מומלץ בהחלט לפנות למשכיר בכתב ולפרט בפניו את התנהלות השכנים אשר מהווה עבורכם מטרד משמעותי שאינו מאפשר את המשך התגוררותכם במושכר. יחד עם זאת, יתכן כי המשכיר יחליט בכל זאת לחייבכם בגין חודשי השכירות בהם לא ימצא דייר חלופי שיאכלס את המושכר. במצב דברים זה, תוכלו להגיש תביעה כנגד המשכיר ובה לדרוש את השבת כספי השכירות אשר ניגבו על ידו בגין התקופה בה לא התגוררתם במושכר וכן לדרוש ממנו פיצוי בגין הטרחה ועוגמת הנפש אשר נגרמו לכם כתוצאה מאי טיפולו במטרד השכנים. תוכן הודעה אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.
שאלות נפוצות:
שיר ש
נעמה אביגיל
אנונימי