לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ש

דירה שכורה- תמ"א 38 בבנין סמוך

שלום רב, לפני מס׳ חודשים התחילו תמ"א בבנין סמוך. מה החוק אומר במקרים כאלה, יש לי זכות לבקש הנחה הדמי השכירות? המשכיר שלי מן הסתם לא יסכים יש לי הרבה בעיות איתו. אני משלמת סכום גבוה הרבה יותר ממה שהדיירים בבנין משלמים על דירה שכור והוא מעוניין להעלות עוד את המחיר. אני סובלת נורא מהרעש, מה גם שאני אחרי תאונת עבודה אז אני סובלת לאורך כל היום. אשמח לתגובה

תומר פרלמן, עו"ד

שלום רב, לשם המענה על פנייתך, יש לבחון האם עובדת קיומו או תכנונו של פרויקט התמ"א, הייתה ידועה לך בעת חתימתך על הסכם השכירות? אם כן, אזי שלא תעמוד לך הזכות לדרוש הפחתה של דמי השכירות, שכן ידעת על קיומו של הפרויקט ובכל זאת בחרת להתקשר בהסכם ולא תהיינה כל חשיבות לעובדה שדמי השכירות אותן את משלמת גבוהים מיתר הדיירים בבניין. אם לא, הרי שמצב דברים בו תוכיחי כי מדובר במטרד אובייקטיבי ומשמעותי, יתכן ותעמוד לך הזכות לדרוש הפחתה בדמי השכירות או לחלופין את ביטולו של ההסכם. לעניין העלאת דמי השכירות בתום תקופת השכירות הנוכחית, אם החוזה לא קובע תקופה של אופציה בה דמי השכירות יהיו זהים לתקופה המקורית, הרי שזוהי זכותו המלאה של המשכיר להעלות את דמי השכירות וזכותך היא לא להסכים. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזה שכירות - יחסי שוכר ומשכיר