מיקי

עזיבת דירה שכורה 3 חודשים טרם סיום החוזה עקב רטיבות ועובש בדירה.

שלום, לאחר החודש הגשום שהיה התחילו להתגלות הרבה רטיבויות בדירה ואף עובד בחדר האמבטיה. אשתי בחציון הראשון של ההריון והבנתי שעובש לא בריא כלל לאישה הרה. התחלנו לחפש דירה חלופית אבל החוזה טרם נגמר, האם כתוצאה מהמצב והסטאטוס של אשתי יש לי אפשרות להודיע שאני עוזב בשבועיים-חודש הקרובים? תודה.

תומר פרלמן, עו"ד

מיקי שלום, עליך להתריע בפני המשכיר על קיומם של הליקויים ולדרוש ממנו לטפל בהם (רצוי בכתב), הכל בהנחה כי הסכם השכירות לא קובע כי הטיפול בליקויים מסוג זה יחול על השוכר. כמו כן, באם קיימות בהסכם סנקציות כנגד המשכיר במצבים מסוג זה לרבות פיצוי כספי לשוכר תוכל לעמוד על הפעלתן. במצב דברים בו המשכיר יסרב לטפל בליקויים, ותרצה לעזוב את המושכר טרם סיום תקופת השכירות הקבועה בהסכם, אזי יהיה עליך להוכיח את עצם קיומם של הליקויים והשפעתם ה"חמורה" על ניהול אורח חיים תקין בהתחשב בנסיבותיכם. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.