Kiril

העלאת שכר הדירה במועד סיום חוזה

שלום רב, תקופת השכירות מסתיימת אצלי בעוד פחות מחודשיים, אני מעוניין להאריך בעוד שנה,קבעתי פגישה עם הבעלים בעניין הארכה. מה עושים אם במועד החתימה הוא מחליט להעלות את השכר דירה ואני לא מסכים לתנאי זה. האם אני חייב לפנות את הדירה עם סיום חוזה נוכחי? או לתת חודשיים לבעלים למצוא דייר חדש? לפי החוזה שלי אני אמור להודיע חודשיים מראש אם ברצוני לעזוב, אבל מה קורה במצב שהבעלים לא מודיע מראש על כוונתו להעלות את השכירות?ומעלה אותה סמוך למועד סיום חוזה?

תומר פרלמן, עו"ד

קיריל שלום, מפנייתך לא ברור האם חוזה השכירות הנוכחי, כולל תקופת אופציה? מחד, הנך מציין כי באם החלטת לעזוב את המושכר בתום תקופת השכירות הנוכחית, עליך להודיע על כך למשכיר חודשיים טרם סיום תקופת השכירות. סעיף מסוג זה מצביע על קיומה של אופציה להאריך את תקופת השכירות שהרי בחוזה אשר בו לא קיימת אופציה, על השוכר לפנות את המושכר בתום תקופת השכירות ללא צורך בהודעה מוקדמת. מאידך, שאלתך לעניין העלאת דמי השכירות, מצביעה על כך כי בחוזה אין כל התייחסות לגובה דמי השכירות בתקופת האופציה, משכך אין מדובר באופציה סטנדרטית הקובעת את גובה דמי השכירות בתקופת האופציה. שהרי זוהי מטרתה העיקרית. מציע לך לקרוא שוב את ההסכם בעיון. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.