מאיר

מכתב לגביית שכר דירה מצד ג

אני שוכר דירה מזה 5 שנים בחוזה מסודר. לאחרונה היו אצל הבעלים סכסוכי ירושה והגיע אלי בדואר רשום מסמך שכותרתו חוזה שכירות שבו שצד ג רכש 6% מהבניין (עם העתק טאבו) והוא דורש ממני שהעביר לחשבונו 6% משכר הדירה שאני משלם. אצל בעל הבית שאני מכיר צקים דחויים לכל משך השכירות, יש למסמך תוקף משפטי מולי?

עו"ד תומר פרלמן

מאיר שלום, במצב דברים, בו המשכיר מוכר את זכויותיו במושכר, אזי הרוכש נכנס בנעלי המשכיר בכל הנוגע לקיומו של הסכם השכירות עם השוכר הקיים, משכך הרי שככל שהסכם השכירות קובע כי, תשלום דמי השכירות יעשה באמצעות המחאות מעותדות, הרי שעל הרוכש לפעול בהתאם להסכם. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.