נועם

העלאה שנתית של שכר הדירה

במידה ונגמר החוזה ביני ובין האדם לו אני שוכר את הדירה, ולא היה שום סעיף בחוזה שמחייב אותי להשאיר את שכר הדירה כמו שהוא במידה והמכשיר מעוניין להמשיך בדירה לשנה נוספת, האם יש איזה מגבלה חוקית על הסכום אותו אני יכול לגבות מהשוכר לחוזה הבא?

עו"ד תומר פרלמן

נועם שלום, בפנייתך קיים בלבול בין הגדרת המשכיר והשוכר, אני מבין כי הנך המשכיר, קרי הבעלים של המושכר, בכל אופן, בתום תקופת השכירות הקבועה בהסכם ובהנחה כי לא קיימת תקופת אופציה, אין הגבלה על המשכיר מלהעלות את דמי השכירות החודשיים, ולשוכר שמורה האופציה לסרב ולעזוב את המושכר. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.