אלי

פינוי הדירה לפני תום תקופת השכירות

שלום אני שוכר דירה וחתמתי עם בעל הדירה לתקופה של 9 חודשיים מחודש דצמבר עד סוף אוגוסט ,מיכוון שבדירה שאני שוכר מתבצע בינוי פינוי ובעל הדירה אמר שהצפי לקבל את הדירה החדשה היא בסוף חודש אוגוסט. עכשיו לפני כמה ימים הודיע לו היזם שהתאריך כניסה לדירה התקצר לאמצע בסוף חודש יוני. בעל הדירה הודיע לי שעד התאריך הנל עליי לפנות את הדירה. השאלה היא כזאת: בחוזה אין שום סעיף שאומר מה קורה אם אחד מהצדדים רוצה לבטל את החוזה לפני תום מועד סיום החוזה. האם מותר לבעל הדירה להפר חוזה אם נתן התראה של 3 חודשיים לפני הפינוי ולהפר את החוזה? או שעליי להתעקש להישאר בדירה עד תום החוזה , ושבעל הדירה הסתדר עם היזם? תודה מראש

עו"ד תומר פרלמן

אלי שלום, אם אכן בחוזה השכירות לא קיימת כל התייחסות לפינוי טרם תום תקופת השכירות הקבועה בהסכם, הינך בהחלט זכאי לדרוש מהמשכיר פיצוי כספי אשר יביא לכך שלא תפגע מעצם הפינוי המוקדם. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואן להסתמך עליו.