לירז

בעל הדירה הפר חוזה?!

שלום. עברתי דירה לפני כשבוע ושילמתי בדירה הקודמת על חודש מלא ועזבתי שבועיים לפני הזמן. המפתח של הדירה הקודמת נשאר אצלי עד סוף השכירות. בעל הדירה שלי הקודם התקשר וביקש מפתח ״כדי להראות את הדירה לדיירים פוטנציאליים״. בהתחלה לא רציתי להביא כי שילמתי שם עד סוף החודש ולא רוצה שישתמשו שם במים וחשמל . אז היא ביקש שכל פעם שמישהו רוצה לבוא לראות את הדירה אני אבוא גם. (אני לא יכולה ליסוע לדירה הקודמת כי אני עם תינוקת קטנה בבית ואיני ניידת באוטו.) הסברתי לי שזה בלתי אפשרי , בעל הדירה ישר איים עלי שיפעיל נגדי סעיף בחוזה שאני מחוייבת להביא לו את המפתח. כמובן נלחצתי ואמרתי שאני מוכנה למסור לי רק פתח אחד וביקשתי שירשום מונים. כעבור כמה ימים חזרתי לדירה על מנת לטייח כמה חורים בקיר ולתדהמתי גיליתי שהוא עושה שם שיפוץ מסיבי של המטבח !! על חשבוני. ביקשתי ממנו שישלם לי דמי שיכרות של שבועיים . והוא לא מוכן בתוקף!!! האם זאת הילה לתביעה?

תומר פרלמן, עו"ד

לירז שלום, לשאלתך אין תשובה חד משמעית, לשם המענה עליה יש צורך לעיין בהסכם השכירות, ולבחון האם קיימת התייחסות למקרים כגון המקרה המפורט, האם בהתאם להסכם השכירות קיימת למשכיר הזכות להיכנס למושכר במהלך תקופת השכירות ולבצע בה שיפוץ או תיקון. ככל שהסכם השכירות לא מקנה למשכיר זכות מסוג זה ולא הודעת לו על עזיבתך טרם תום השכירות הקבועה בהסכם, בהחלט תוכלי לדרוש ממנו לפצותך בגין הנזקים שנגרם כתוצאה מכניסתו למושכר, ככל שאלה אכן נגרמו. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו