נונו

מימוש אופציה בחוזה שכירות

האם מימוש אופציה מחייב את שני הצדדים לחתום חוזה לתקופת השכירות הנוספת או שדי בהצהרת השוכר כי הוא מבקש לממש את האופציה. בהיעדר חוזה עדכני חתום ומהם התנאים שמחייבים את הצדדים?

תומר פרלמן, עו"ד

נונו שלום, לשם המענה על שאלתך, יש לעיין בסעיף האופציה בהסכם השכירות עליו הנך חתום, ככל שהסעיף קובע כי, למשכיר שמורה האפשרות להודיע לשוכר על רוצנו בהפעלת תקופת האופציה, אזי אינך זקוק לאישורו וכל שעליך לעשות הוא לפעול בהתאם לקבוע בהסכם. שים לב כי בד"כ ההסכם קובע מועד למתן ההודעה וכן את אופן מסירתה. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.