נועה

תכולת דירה בחוזה סאבלט

התגוררתי בדירה תחת חוזה סאבלט שכלל בתוכו סעיף "המשכיר משכיר בזה לשוכר את הדירה על כל תכולתה למשך התקופה המוגדרת לעיל" אותו משכיר החליט ללא אישורי לקחת את דבריו הפרטיים הכוללים בין היתר טלוויזיה ומכונת כביסה לפני סיום החוזה בטענה שזה לא כלול בחוזה כי זה לא שייך לבעל הדירה.לטענתי ששכרתי ממנו את הדירה ולא היתי משכירה אותה אם לא היה בה כל הציוד לטובת רווחתי האישית, הוא טען שאני מתנהלת בכפיות טובה והוא עשה לי טובה על כך שהשאיר ציוד בדירה. האם זוהי הפרה בוטה של החוזה כפי שאני רואה את הדברים ?

תומר פרלמן, עו"ד

נועה שלום, תחילה חשוב לבדוק האם הסכם השכירות עליו חתום המשכיר מול בעל הנכס מאפשר לו להשכיר את הנכס בשכירות המשנה. ככל שקיימת למשכיר זכות להשכיר את הנכס בשכירות משנה, ובהסכם מולך הוא התחייב להשכיר לך את הנכס על מלוא תכולתו ללא חריגים, כפי שהוצג לך טרם החתימה על הסכם השכירות, הרי שעם הוצאת התכולה מהמושכר, המשכיר בהחלט הפר את הסכם השכירות. תוכן הודעה זו אינו מהווה יעוץ משפטי ואין להסתמך עליו.