מנהלי הפורום
פיצוי עבור ימי שיפוץ בדירה
אני גר בדירה עם עוד שותף. מסתבר שהצנרת של האמבטיה של השירותים והמקלחת הייתה לא תקינה במשך זמן רב, כך שהייתה נזילה מהדירה שלנו לשכנה מלמטה. משכירת הדירה שלי החליטה לעשות שיפוץ בחדר השירותים רק לאחר שהשכנה החליטה לאיים בתביעה משפטית. יש לציין שהדירה איננה משופצת כלל, והמשכירה היא איננה בעלת הדירה, אלא רק קרובת משפחה של הבעלים המתגורר בחו''ל, כך שזאת הסיבה שהדירה נראית ומטופלת כפי שהיא. אני והשותף שלי, לאור הבנתנו את דחיפות וחשיבות העניין לשני הצדדים, קיבלנו את הצורך בשיפוץ. השיפוץ נמשך כבר מעל שבועיים שבהם אין לנו מקלחת בדירה, הדירה מלאה באבק (החליפו את כל החדר שירות מא' עד ת'). אני נאלצתי לחזור לגור אצל ההורים, והשותף שלי הצליח בזמן הזה לשהות בדירה(בעיקר לישון) ולמצוא מקומות להתקלח בהם. לא סיכמנו מראש על פיצויים בעקבות השיפוץ, ובאופן כללי, לא קיבלנו מידע מקדים לגבי משך זמן השיפוץ, לגבי רמת הלכלוך שהוא יסב לדירה, ולעובדה שהדירה ככלל לא תהיה ראויה למגורים בזמן הזה. יש לציין שבעקבות הנזילה במערכת הצינורות, אנו גם סבלנו מריח של שתן בשירותים במשך מעל חצי שנה. למעשה אנו מרוויחים מהשיפוץ את ההפסקה של ריח השתן, ומקבלים חדר שירות משופץ לחלוטין. האם אנו זכאים לפיצוי עבור ימי השיפוץ? והאם