מנהלי הפורום
חוזה שכירות-יצאה מחוזה(אין בחוזה הסדר תשלום בחלל)
אני יסביר בקצרה את הדברים. עברנו לגור בדירה בחודש דצמבר, אפילו ששילמנו מחודש נובמבר. הבעל הבית פה הראה לנו את הדירה וסיפר לנו שהדירה עברה שיפוץ יסודי ושרק צריך להעביר סמרטוט ולהיכנס.ראינו את הדירה וזה היה ניראה לנו בסדר אבל כמובן שיש דברים שאי אפשר לבדוק כאשר אתה במקום. יש בדירה יחידת הורים- אמבטיה קטנה שירותים וכיור שעל סמך זה לקחנו את הדירה הזאת.מהרגע הראשון שנכנסנו לבית התחילו הבעיות, קודם כל היה לנו נזילה בכיור של האמבטיה, הם היו צריכים לחליף ברז, התברר שיש סתימה קשה במטבח ובעלי עבד 3 שעות להחליף את כל החלק של הצנרת כי זה היה מקולקל וגם קנינו מכספנו את החלק המקןלקל, התברר שאין לנו מים חמים בדוד שמש גם בימים של שמש קופחת בחוץ ואחרי שביקשנו מהם לבדוק את זה הם החליפו קולטים שמש רק אחרי חודשיים שהיינו בדירה ושילמנו חשמל מטורף-אחרי שהחליפו הבעל הבית התקשר לבעלי וצעק עליו ודיבר בעבריינות ואמר לו שמהיום כל תיקון שיש בבית זה על חשבונינו כי מהרגע שנכנסנו לפה יש רק תקלות טהוא מקבל רק מכות. כבר מהרגע שראינו את הדירה היה ריח מטורף של ביוב ושהתלוננו אמרו לנו שהדירה לא הייתה הרבה זמן בשימוש וביגלל זה יש ריח וצריך ולחכות מעט זמן והריח יעבור, כאשר המשיך הריח כל פעם היו ממציאים תרוץ אחר, רק לאחר ארבעה וחצי חודשים של ריח מטורף, הביאו אינסטלטור(פה בעל הבית נכנס לדירתנו שלא ברשות כשלא היינו בדירה) לבדוק ואמרו להם שאין להם פולט גזים בדירה שלהם והכל עולה אלינו, האינסטלטור שבא לבדוק כימעט הקיא בתוך הדירה ושאל איך אפשר לחיות פה כך גם העל הדירה טען שיש ריח של צואה בדירה. הריח עדיין בדירה גם אחרי זמן זה עעשיו 7 חודשים. ביחידת הורים אי אפשר להישתמש כי בכור יש רק מים חמים ולא קרים ולא ניתן להשתמש ככה למרות שבעלי הדירה ידעו מלחתחילה ולה תיקנו ועדדין לא בנוסף יש פה ריח דוחה, יש להם 9 ילדים רובם בחינוך מיוחד וכל הזמן יש צרחות וצווחות קללות שבוקעות מהבית שלהם גם בלילה, מקללים, מרביצים, ההורים מקללים אותם, הם התשמשו לנו בכל המשחקים והרסו לנו את הכל, ושדיברנו איתם אמרו לנו שהם לא יכולים לשלוט עליהם ושזה המצב. אחרי כמה חודשים של סבל ובעיות בלי הפסקה אנחנו החלטנו שלא יכולים יותר, אני גם בהריון בסיכון מתקדם וכל הזמן הייתי בלחץ בגלל הילדים שלהם שמסתובבים פה חופשי ולפעמים גם בלי בגדים, יש לי ילדה בת 5 וילד בן 2.5 שלא יוצאים מהבית, אפילו שהבטיחו לנו שיש חצר למטה שאנחנו יכולים להישתמש. פניתי אליה והיא אמרה לי שאם אנחנו מוצאים להם דיירים חלופים אנחנו יכולים לצאת. התחלתי חיפוש ומצאתי להם זוג מבוגר אנשים טובים שיכולים לשלם ועברו את ועדת קבלה של הישוב, הם הסכימו שאנחנו ניצא מתי שאנחנו רוצים וגם הבעלת הבית כתבה לי הודעת וואצפ שהיא מסכימה שאנחנו נצא מתאי שאנחנו רוצים. אחרי שעשינו את כל התהליך לעבור לירושלים, כולל ביטול גנים לילדים והרשמה מחדש הם בשיחת טלפון אמרו לנו שהם לא מסכימים עם הזוג הזה והתחילו להוסיף כל מיני תנאים קשים בשביל שהם יבטלו. כרגע אנחנו לא רוצים להיות פה ומחפשים דירה אחרת ורוצים לבדוק האם יש לנו תחנת יציאה מפה בלי להמשיך לשלם להם עד סוף החוזה. בדקנו את החוזה ואנחנו עשינו כמה שינויים לפני שחתמנו בהסקמתם- היה סיף על חוק הגנת הדייר שהוצאנו, וגם לא רשום בחוזה כמה כסף אנחנו צריכים לשלם כל חודש ובאיזה תאריך… גם לא רשום כלום על צ”ק ביטחון שנתנו. לא מוסקר בחלל את העיינין של התשלום. האם החוזה הזה טופס בחלל? תודה רבה!