דנה

סירוב לחתום על המשך שכירות

שלום, השכרתי יחידת דיור הממוקמת במרתף ביתי. בהסכם השכירות מופיע סעיף המקנה לשוכרת אופציה לשנה נוספת, השוכרת הודיע לי בזמן כי הינה מעוניינת להמשיך השכירות ואולם היא מסרבת בכל תוקף לחתום על חוזה חדש באותם תנאים בדיוק ו/או על נספח המאריך את הסכם השכירות מאידך היא דורשת כי אני אחתום לה על קבלת שקים לשנה השניה. אני רוצה לציין כי הישארותה של השוכרת היא למורת רוחי, האם סירובה על חתימת חוזה או נספח המאריך חוזה מקנה לי האפשרות לפנותה? האם עליי לחתום על קבלת השקים ממנה?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם יש לשוכרת אופציה להמשך שכירות אין צורך בחתימה על הסכם חדש, ואת מחוייבת לקבל ממנה את השיקים, כל עוד לא היתה הפרה יסודית של החוזה ביניכם. בהצלחה, www.behore.co.il