משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד גיתי בוטובול

עו"ד גיתי בוטובול

משרד עו"ד אזרחי למקרקעין, מסים, הסכם ממון, ייפוי כח מתמשך

קביעת פגישה
0534262639
חזרה לפורום

סיום(לא ביטול) חוזה שכירות

דני
דניאל

שלום רב, אני עומדת לסיים שנת אופציה (דהיינו מסיימת שנתיים של שכירות) ב- 19/6/19. ב-19/5/16 פניתי באמצעות הודעת whatsapp למשכיר על מנת להבין האם יש לו תוכניות לגבי יחידת הדיור בה אני מתגוררת. עוד הוספתי כי במידה ואין לו תוכניות לגביה אשמח להאריך את השכירות לשנה נוספת. סיימתי את ההודעה בכך שביקשתי שיחשוב על כך ויחזיר לי תשובה בהקדם האפשרי וזאת על מנת שאוכל להיערך בהתאם. יצוין, כי לאורך תקופת השכירות סבלתי מהתעלמויות חוזרות ונשנות של בעל הדירה לגבי בעיות ותקלות המצריכות טיפול בפרק זמן סביר. כמובן, שלא זכיתי לתגובה גם בפניתי זו לגבי המשך השכירות. לאחר חשיבה נוספת החלטתי כי איני מעוניינת עוד להמשיך בשכירות והודעתי על כך לבעל הדירה לאחר שלושה ימים ממועד ההודעה הראשונה. בעל הדירה (המתעלם הסדרתי) "נזף" בי על כך שנתתי לו התראה קצרה מדי (כלומר, חודש). וטוען כי עלי לתת לו חודשיים הודעה מראש. להלן הסעיפים בחוזה המתייחסים לתקופת השכירות: "2.3 בתום תקופת השכירות תישמר לשוכר האופציה להאריך את תקופת השכירות ב-12 חודשים נוספים (להלן: האופציה), בכפוף למשלוח הודעה בכתב לשוכר לא יאוחר משלושים ימים עובר לתום תקופת השכירות. מוסכם בין הצדדים, כי בתקופת האופציה יחולו כלל תנאי הסכם זה. 2.4 באם ירצה השוכר לסיים קודם לכן את תקופת השכירות יודיע על כך 60 יום מראש.." האם כך הדבר? יובהר כי לא מדובר בבקשה לביטול חוזה (המצריכה הודעה מראש של 60 יום מטעם השוכר) אלא בהודעה על סיום חוזה.