מנהלי הפורום
1)בעל הבית מסרב לתקן מזגן 2) מפתח אצל בעל הבית. 3) קבלת דירה שבוע לאחר תאריך השכירות. 4) שירותים דולף
1) אני חתום על חוזה שכירות בו יש סעיף שמציין שאני מקבל את הדירה כמו שהיא, בדירה קיים מזגן וכשראיתי את הדירה בעל הבית הסביר שרק יש בעיה בשלט אבל המזגן עובד, הצלחתי לסדר את השלט לאחר שניכנסנו לדירה ומתברר שהמזגן לא מוציא קור ומדובר בדירה קומה 4 אחרונה ללא מעלית בקיץ, כשפניתי לבעל הבית לסדר הוא אמר שזה לא רשום בחוזה שיש מזגן תקין ושאני ראיתי את הדירה אז הוא לא מתקן, האם החוק לצידי בעניין הזה אם כן מה עלי בדיוק לעשות? 2) בנוסף בעל הבית לא מוכן לתת לנו מפתח נוסף הוא הביא לנו רק אחד ואחד הוא שומר אצלו, ביקשתי ממנו את המפתח הנוסף והוא סרב ואמר לך תשכפל לעצמך, האם חוקית הוא יכול לשמור לעצמו מפתח כאשר יש שוכרים בבית והאם יש מינימום מפתחות שעליו חוקית לספק? 3) בדירה היה ציוד של בעל הבית, הוסכם שהוא מפנה אותו, ורק שבוע לאחר תאריך הכניסה הוא סיים לפנות, כך שזה מנע ממני להתחיל ולסדר את הדירה שלי ולהרכיב ציוד, האם יש לי אפשרות חוקית, לתבוע אותו על דבר כזה? 4) השירותים בדירה שלי דולף, בעל הבית הגיע עצמאית פעמיים לסדר אך עדיין דולף, הוא לא מוכן להביא בעל מקצוע רציני שיעשה את העבודה הזו, ואני כבר לא יכול לקרוא לו כל הזמן לסדר כי הוא עושה את חובבני והדליפה ממשיכה, דרך אגד זה דבר שהוא הסתיר ממני בזמן ראיית הדירה הוא הניח כלי מאחורי השירותים שיקבל את המים שלא אראה רטיבות. האם על כל הדברים שציינתתי יש לי אפשרות סבירה לתביעה נגד בעל הבית ולזכות? האם בעל הבית יש לו פירצה בזכות הסעיף שקיים בחוזה שאני מקבל את הדירה כמו שהיא לצאת מהתביעה הזו?