מנהלי הפורום
הטרדות חוזרות ונשנות מצד המשכיר
קשה להגדיר את הבעיה כדבר אחד. באופן כללי המשכיר מטריד אותי באופן קבוע מאז נכנסתי לדירה. אתאר את הבעיות בסעיפים קטנים: 1. במעמד חתימת החוזה הוזכרה אפשרות לביטוח כולל הדירה, שיעשה ע"י המשכיר בסכום של 300 שח. למיטב זיכרוני הדבר היה ניתן כאפשרות ולא כחובה, ואילו המשכיר זוכר שחייב לבטח. בכל אופן הדבר לא מוזכר בחוזה כלל. אחרי שדיברנו על העניין, ואני סרבתי לשלם (לא קיבלתי פוליסת ביטוח ולא שום דבר שיכול להעיד כי התשלום ילך באמת לביטוח), התחיל ממש מרדף שלגידופים קללות צעקות, באופן כמעט יומי מצד המשכיר. 2. בחוזה ישנו סעיף לגבי תשלום חשמל, בו אני חייב לשלם כל סכום שיעלה על 50 שח בחודש, עד 50שח המשכיר משלם. אחרי 3 חודשי שכירות, המשכיר ביקש ממני לשלם חשמל. נענתי בחיוב וביקשתי לראות את החישוב של התשלום. כעבור יום ניגש אלי המשכיר עם סכום גדול לתשלום החשמל. כששאלתי, הסביר המשכיר שהתשלום הוא על 3 חודשים, מרגע תחילת השכירות. הסברתי למשכיר שאנני יכול לשלם סכום זה בבת אחת, ואני מבקש לחלק אותו. נענתי בשלילה, עם איום שאם לא אשלם את החוב עד למחורת, המשכיר ינתק אותי מאספקת חשמל לדירה. וכך היה, יום אחרי הגיע המשכיר עם דף ועליו רשום החוב, וכתוב במפורש שאם לא אשלם עד סוף היום יסגר החשמל. וכך היה. החשמל נסגר ל12 שעות בערך. 3. ביום בהיר לפני כמה ימים שמעתי רעשים במרפסת של הדירה אותה שוכר, יצאתי וראיתי כי השוכר התחיל לשפץ את המרפסת, כלומר לסגור אותה (חלק מהסגירה עם עץ וחלק קטן עם זכוכית). הדבר לא תואם איתי כלל. מלבד הרעש, ישנו חלון אחד קטן בדירה וחלון בינוני- דרכו נכנס משב רוח ואור שמש, חלון זה פונה למרפסת, וסגירת המרפסת תגרום לאטימת החלון. 4. סגרנו בע"פ,וזה לא כתוב בחוזה, שהמשכיר מקבל ממני המחאות לכל זמן השיכורת שלי בדירה, לכל 10 לחודש. באופן קבוע ההמחאה מופקדת בין 20-30 לחודש. דבר שמונע ממני לנוע בחשבון הבנק שלי בחופשיות. 5. דבר אחרון שאי אפשר לאמוד אותו בסעיף מסוים, אני מרגיש מאוים, מוטרד, וחש אי נעימות לחיות בדירה הזו. כלדיבור עם המשכיר גובל בשיח אלים מצידו. השאלה- האם ניתן לטבוע אותו על אחד מהסעיפים? ומה הסיכוי להצלחה של טביעה בנושאים אלו? אני חושב על טביעות קטנות, מה דעתכם בנושא? תודה רבה!