דני

תיקון דורש תיאום עם שכנים - על מי האחריות?

שלום, אני גר בדירה שכורה בתל אביב, כאשר הבניין מנוהל על ידי חברת ניהול. יש לי תקלה במיזוג בחדר, ועל פי החוזה מנהל הנכס/בעל הבית אחראי על תיקון הבעיות במיזוג. הבעיה: המנוע החיצוני של המיזוג נמצא על גג הבניין, והגישה היחידה לגג היא דרך דירה מושכרת על הגג. הטכנאי של חברת הניהול יכול להגיע בשעות מאוד מסוימות. האדון שגר על הגג לא גמיש בשעות שהוא נמצא בדירה, ולא מוכן שיעברו בדירה כאשר הוא אינו שם. חברת הניהול אומרת שהאחריות לתאם זמן עם הטכנאי והשכן מהגג היא שלי, ולא שלהם. כבר שבועיים שאני לא מצליח לתאם זמן - כל יום מישהו מהשניים לא יכול. את חברת הניהול זה לא מעניין. האם ניתן לעשות משהו בעניין? האם האחריות היא באמת שלי? החוזה לא מציין משהו כל כך פרטני, רק ש: (בהקשר של תיקון המיזוג בדירה ואחריות בעל הדירה)..."לבצע את תיקון הנזקים שתיקונם חל עליה בהתאם לאמור לעיל תוך זמן סביר ממועד קבלת הודעת השוכרת, בהתאם לסוג הנזק ודחיפות התיקון"

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב נראה לי כי התיאום מחייב את התערבותך ע"מ להבטיח את תקינותו. ניתן ללחוץ על הצדדים שיתגמשו אחד כלפי השני. שנה טובה, www.behore.co.il