הילה

ביטול חוזה

אני גרה בדירה עם 2 שותפות נוספות, לאחרונה אני לא מסתדרת איתן ואני רוצה לעזוב את הדירה. אני חתומה עד אפריל, ובחוזה אין סעיף על יציאה מוקדמת מהדירה. החוזה שאני חתומה עליו הוא חוזה משותף ביחד עם 2 השותפות האחרות. לפני כשבועיים הודעתי לבעל הדירה על רצוני לעזוב, הוא הסכים בתנאי שאני אמצא שותפה במקומי שתסכים לתנאים שלו (ערב, צ'ק ביטחון וכו'..) מצאתי דירה חדשה וחתמתי חוזה, בנוסף מצאתי מישהי מתאימה, והיום התקשרתי אליו על מנת לקבוע לסגור את כל העניינים ולקבל את הצ'קים שלי בחזרה ואת השטר ערבות. הצ'קים שנתתי לו כוללים את השכ"ד שלי ושל אחת השותפות, ואמורים להיות מופקדים ב15 לחודש. ביקשתי ממנו להגיע השבוע כדי שנסגור את הדברים. הוא מצידו התחיל להגיד שזה כאב ראש ושפשוט אני אשאר חתומה על הדירה והשותפה החדשה והישנה ימשיכו לשלם לי במזומן. ביקשתי שהצ'ק של החודש לא יהיה מופקד כי אין סיבה שאני אשלם והוא טוען שאם הבאתי מישהי שאני סומכת עלייה אני אמורה להיות בסדר גמור עם זה שהיא תמשיך לשלם לי פשוט במזומן.. בגלל שאין סעיף של יציאה מהדירה, הוא יכול למנוע את היציאה שלי ממנה? ומה לעשות? תודה רבה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב, בגלל שאין לך ס' יציאה - בעל הדירה לא רוצה לקחת סיכון של דיירת חדשה עליו או שפשוט לא רוצה באמת להתעסק בזה. אם זאת הסיבה הראשונה - את יכולה לקחת שיקים של שוכרת מראש - שיהיה לך גיבוי לשיקים שאת נתת, או לנסות לשכנעו להחליף את השיקים באחרים, אפילו אם לא יסכים להחליף חתימות בחוזה עצמו. בהצלחה, www.behore.co.il