אפי כהן

הצעת מושכר למכירה בזמן חוזה פעיל

שלום, אני שוכר דירה עם אשתי וילדינו. החוזה הוא עד אפריל 2014. בעל הדירה ביקש להראות את הדירה לקונים פוטנציאלים וקיבל את אישורינו העקרוני טלפונית. מאז הוא מבקש להראות את הדירה פעמים רבות גם דרך מתווך וגם לפרטיים. יוצרים איתי קשר טלפוני גם המתווך, גם בעל הדירה וגם אחיו על מנת לתאם בזמנים שונים הגעת קונים. הנושא מאוד מציק ופוגע בשגרת היום של משפחתי ושלי. שאלתי היא: מה אומר החוק בנושא? לֶמה אני מחוייב ולֵמה מחוייב המשכיר? האם יש איזושהי נורמה או חוק ברור שאפשר להתנהל על פיו בנושא זה? תודה רבה, אפי.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הכל תלוי במה שקבעתם בחוזה. לפי דעתי, ניתו לקבוע מועד אחד בשבוע בו תראו את הדירה, רצוי בזמן קבוע, כך הדבר יקל עליכם את הצגת הדירה. בהצלחה,