רעות

שוכר התפנה מוקדם ללא מציאת דייר חלופי

שלום, חוזה השכירות ביני לבין השוכר נגמר באפריל, השוכר פינה את הדירה (למזלי שילם את כל החשבונות) אך ניתק קשר והצ'ק שהיה אמור להיות מופקד חזר כמובן. בחוזה בסעיף ההפרות הוא אמור לשלם לי $50 על כל יום נוסף שאיחר בנוסף על שכ"ד שלא שילם. מה עליי לעשות? מה אורך התהליך? והאם יש טעם? תודה מראש.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב שיק חוזר ניתן לתביעה שטרית בהוצאה לפועל בהליך מקוצר לעומת תביעה רגילה וכו'. מומלץ להתחיל בתהליך האמור - ולשקול אח"כ את עניין התביעה אחרי שיתגבש כל הנזק שנגרם כמו גם תאמדי את סיכויי הצלחת התביעה. קשה לדעת אם תצליחי לגבות - אולם בשלב הראשון יחולו עלייך עוד הוצ' - פתיחת תיק הוצאה לפועל, אגרות שונות לפי הפעולות המבוצעות, וכן איתור השוכר וכיוצ"ב. בהצלחה, www.behore.co.il