דויד

ערבות בשכירות

שלום. אני ערב בחוזה שכירות דירה. כמה ימים לאחר סיום תקופת החוזה בעל הדירה מודיע לי שעליי לשלם סכום מסוים על כמה דברים, במידה ולא - יגיש נגדי תביעה. *מקרר שבור - נהרס עקב בלאי טבעי ולא שימוש לא סביר. *דירה לא צבועה ולא נקייה מספיק - כשהשוכר קיבל את הדירה לפני שנה, היא הייתה לא צבועה ובמצב זוועתי. *ציוד שנשאר בתוך הדירה אחרי סיום תקופת השכירות - בדירה נשכח תיק, בשביל להוציאו אין צורך בשירותי סבלים ולפי כך אין על מה לשלם. לא צילמנו את הדירה כשחתמנו על החוזה, ואין אפשרות להוכיח מה היה מצבה לפני שנה. כמו שזה ניראה בעל הדירה רוצה לשפץ את הדירה על חשבוני למרות שלא נגרם לה נזק על ידי השוכר. השאלה - האם יש סיבה לדאגה במידה ויישלח אליי מכתב אזהרה, אם כן איך עליי להתכונן?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כן רצוי להתכונן ולהקדים לשלוח לו מכתב. בכל מקרה אם ישלח הוא מכתב קודם- חובה לענות ולפרט את טענותיך במכתב. בהצלחה, www.behore.co.il