רונית

שכר דירה

שלום עו"ד בכור, בעלי ואני שוכרים דירה גדולה בנתניה מזה שלושה חודשים. בחוזה עם בעל הבית כתוב: "שכה"ד יוצמד למדד המחירים לצרכן אחת ל-3 חודשים וישולם עד ה-5 לחודש." שכה"ד ההתחלתי היה 5000 (דירה גדולה). נכנסנו בסוף חודש יולי. ואנחנו קצת מתבלבלים עם החישוב. כיצד מחשבים את התוספת? על חודש יולי לא שילמנו שכ"ד, אלא החל מאוגוסט. אילו חודשים להכניס לחיוב? בסופו של דבר, ע"פ שינוי המדד עד היום, האם זה נכון שעלינו להוסיף 0.2% בסה"כ? כלומר 10 ש"ח? תודה, נועם

רונית

בחוזה השכירות כתוב: מדד הבסיס הוא המדד הידוע במועד החתימה על החוזה. החוזה נחתם בתחילת חודש אוגוסט, כשעוד לא פורסם המדד של יולי. האם זה משנה לחישוב? תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כן זה משנה לחישוב - המדד הידוע בתחילת חודש אוגוסט היה המדד של חודש יוני. אם העדכון הוא כל שלושה חודשים - כלומר לדעתי העדכון יהיה בחודשים אוקטובר, ינואר, אפריל ויולי הבאים- אלא אם הסכמתם על חודשים אחרים. אם עלה 0.2% זה אכן 10 שקלים בלבד. אולם להבנתי יש לחשב את החישוב כל 3 חודשים כאמור ולא כל חודש. בהצלחה, www.behore.co.il

רונית

צריך להוסיף את השינוי במדד של יולי למרות שמדובר כבר בשלושה חודשים אחורה משום שהמדד הידוע בעת כניסתי לעבודה היה של חודש יוני ולא יולי. תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לדעתי בחודשים שציינתי לך בתגובתי הקודמת. אם בעל הדירה חושב אחרת - ניתן להתפשר מכיוון שלא מדובר בסכומים גדולים כאמור. בהצלחה,