ערן

יציאה מחוזה שכירות בגלל הטרדות ואיומים

שלום. חתמתי חוזה שכירות וכעבור חודשיים גיליתי שהשכן מתחתיי (הדירה השכורה בקומה 1 ) סובל מהבידוד הגרוע של הבנין ומתלונן על רעשים. בהתחלה זה נעשה בצורה ראויה ושמתי שטיח ועשיתי כל שבאפשרותי כי להתחשב. עם הזמן השכן החל להתנהג בצורה אלימה ומאיימת תוך כדי הפרעות והרעשות מכוונות לעברי. כמו כדור שלג זה החל להדרדר עד למצב שאני לא מרגיש בנוח בדירה , מרגיש מאויים ומתוסכל מהמצב. סעיף היציאה היחיד שיש לי מחוזה השכירות הוא בתנאי דיירים ראויים וחוה חתום שלהם עם בעל הדירה במקומי ואז אני יכל לצאת מהחוזה. תוך כדי החיפושים והצגת הדירה לדיירים השכן מלמטה ממשיך עם התנהגות אלימה ומאיימת וכך מרחיק כל דייר אפשרי. האם אני יכל לצאת מהחוזה ללא מציאת דייר חלופי? האם יש מה לעשות מאחר והמצב מקשה על המשך הסדר בחיי?

עו"ד ונוטריון שגיא בכור

שלום ערן לא אינך יכול לצאת מהחוזה. אם יש איום עליך לפנות למשטרה. הדרך הפשוטה ביותר לצאת מהחוזה במקרה שלך- היא באמת למצוא דייר חלופי, שייכנס במקומך. בהצלחה, www.behore.co.il

ערן

ומה בדבר היושר והאמת. איך אני אמצא דייר חלופי אם יש בדירה גורם מאיים. האם אני אמור לשקר ולא לספר את זה לדיירים שבאים ושואלים איך השכנים? זה לא מנוגד לחוק? למוסר? אני נמצא בין הפטיש לסדן ואין בחוק עזרה לאזרח במצב כזה שרוצה להיות יר וכנה עם דיירים עתידיים. איך אמצא דייר חלופי ככה?

שגיא בכור

שלום ערן אינך יכול לדעת אם הדייר החדש אולי יסתדר עם השכן יותר טוב ממה שאתה הצלחת? בכל מקרה אתה יכול להפנות אותו ישירות לבעל הבית - שהוא יסגור איתו פרטים כשאתה מחוץ לתמונה. בהצלחה, www.behore.co.il

ערן

קודם כל תודה על ההענות והעזרה. בעל הבית טוען שזה תפקיד שלי למצוא מחליפים . מה שאומר שאני מראה להם את הדירה וכשהם שואלים אותי איך השכנים .. אז אני בבעיה. כי אני צריך לשקר. או להגיד את האמת ולפספס דיירים אפשריים. אני חושב להגיד את האמת זה הדרך היחידה שאני מאמין בה ואהיה שלם איתה והאמת גורמת לי להשאר בדירה בה החופש שלי מוגבל.. מצב ביש.. איפה ההגנה שלי כאזרח ? איך זה שהחופש שלי נכלא בין החוזה שכירות לבין איומים והטרדות... ? שוב תודה על ההענות