מירים

שיפור במושכר

שלום, אמי משכירה דירה, אשרה בע"פ לשוכר שלא להעביר לחשבונה שכ"ד של חודשיים ובכסף הזה אישרה לו להחליף תריסים (שהוא ביקש זמן רב). לאחר כחצי שנה הגיעה לדירה ונדהמה לגלות כי השוכר לא החליף את התריסים כלל (וכמו כן לא שילם עבור חודשיים). השוכר טען שהתעכב, אך כעת אמי חזרה בה ואינה רוצה לתת לשוכר לטפל בכך ואף בדעבד מעדיפה לדחות את החלפת התריסים. היא מעוניינת שתחילה ישלם לה עבור החודשיים. בנוסף צ'ק הערבות שבידיה אינו בתוקף (השוכר החליף חשבון והיא לא בקשה ממנו להחליף צ'ק). כיצד כדאי לה להנהל בנידון (נראה כי השוכר אינו מעוניין לשלם את השכ"ד שלא שילם בזמנו). אשמח לקבל את עזרתכם.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב רצוי לנקוט בגישה הישירה - לשים דברים על השולחן ולבקש את החוב במלואו. אפשר לבוא לקראתו ולפרוס לו את החוב על פני שאר חודשי השכירות - אבל לקבל שיקים מראש ולבקש לחדש את הערבויות מהחשבון החדש. בכל מקרה של "גרירת רגליים" מומלץ להגיש תביעת פינוי מהמושכר. בהצלחה, www.behore.co.il