ענת

סיום התקשרות

אני גרה בשכירות ביחידת דיור מתחת לביתה של המשכירה כ -שש שנים. בגלל אי אלו אילוצים אני עוזבת את יחידת הדיור. על פי המוסכם ביננו-חוזית עלי להודיע לבעלת הבית שלושה חודשים מראש. כאן עלי לציין שאני משלמת , כל השנים, חודש שכירות אחד מראש. הודעתי לה על עזיבה בערך באמצע אוקטובר (למרות שעד כה אין לי דירה חלופית...). לפני מספר ימים שילמתי לה על חודש ינואר. הרבה דירות מתפרסמות לאיכלוס מיידי. אמרתי למשכירה שבמידה ואצא לפני ינואר אבקש ממנה להחזיר לי את התשלום. לפי המשכירה אינני צודקת. לדעתה עלי לכסות את כל שלושת חודשי ההודעה מראש , אלא במידה וניכנס שוכר - שהיא מצאה, לטעמה, או אז מגיע לי הקיזוז על חודש זה, ינואר. לעניות דעתי שלושה חודשי ההודעה מראש אינם אלא פסק הזמן לעשות את החלופה בלא תלות אחד בשני. כלומר - אם המשכירה היתה מוצאת דייר.ת חלופית בטווח הזמן המצויין היה עליה להודיע לי על כך ולדאוג שאפנה את הדירה בהתאם. מבקשת לשמוע את דעתך. תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בד"כ מטרת ההודעה לתת שהות מספקת לבעלת הדירה למצוא מחליף בזמן זה. על כן עלייך לשלם את שכ"ד בתקופת ההודעה - אלא אם הוסכם אחרת בחוזה ביניכם. בהצלחה, www.behore.co.il