אילנית

השכרת דירה ללא חידוש חוזה

דירתי הושכרה לפני שנה עם חוזה, לא חודש חוזה בשנה הנוכחית. ישנם ליקויים בתקרה בעקבות פגעי מזג האויר האחרונים. הודעתי לשוכר כי לא יתוקנו שום ליקויים כיון שהבית מיועד למכירה כמו שהוא. איןלי בעיה שהשוכר ימשיך לגור בבית. אך הודעתי לו בע"פ ובהודעת מיסרון שעליו לעזוב את הבית עמ"נ למנוע פגיעות בנפש וברכוש. כל יום שהוא נשאר שם זה באחריותו בלחבד. שאלתי: האם והוא יוכל לתבוע אותי במקרה שקרסה התיקרה ומישהו/משהו נפגע?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כן אם יקרה משהו השוכר יוכל לתבוע אותך אלא אם הסכמתם בחוזה חדש אחרת במפורש, וגם אז זה לא ברור לגמרי. בכל מקרה מומלץ לערוך ביטוח כנגד כל פגיעה אפשרית שכזאת, ולהביא בעל מקצוע לתקן את הליקויים הדחופים והבטיחותיים. בהצלחה,

אילנית

הוא לא מוכן לחתום על חוזה חדש כיון שהוא עובר לדירתו החדשה תוך חודשיים לערך. וכן יש בכוונתו שיקרה משהו עמ"נ לתבוע ולגרוף עוד כמה מאות אלפי שקלים (הוא המשיך לגור בנכס על סמך אמון ותוך מחשבה לסייע לו עד שיתפנה לביתו החדש - גם שכר הדירה לא הועלה והבהרנו שאין מצב לשפץ את הדירה) מה גם שאין אפשרות לשפץ את הגג בגלל מזג האויר הכל מלא מים. האם יש דרך להסיר אחריות ואו להכריחו לעזוב? מדובר בבית של הוריי הקשישים אני פוחדת שהוא יהרוס אותם.

רינה

למה לא חידשת חוזה?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אפשר לחתום על חידוש חוזה גם לחודשיים - או אפילו מסמך קצר שמאריך את החוזה הקודם לעוד חודשיים ימים באותם התנאים. בכל מקרה אפשר להוסיף באותו המסמך שיש ליקויים וזה על אחריותו וכו'. אפשרות שנייה- אם מפחדים שיקרה משהו להודיע לו שיעזוב מיידית ולאיים בתביעת פינוי. תביעת פינוי היא דרך מצויינת להוציא דיר - אבל אם הוא באמת ייצא תוך חודשיים - אזי התביעה מיותרת. אבל אם לא ייצא אז זה הפסד זמן מבחינתכם. בקיצור, אתם צריכים להחליט אם לקחת את הכסף והסיכון או לוותר על הכסף ולהקטין את הסיכונים. בהצלחה,