ריקי

בית שהושכר רק לפני 3 חודשים

השכרנו בית לפני כ 3 חודשים בית קרקע בין 3 מפלסים, וזאת מהרצון לשדרג את המגורים שלנו . חוזה ל 3 שנים . לאחר הסופה האחרונה כל החלונות בבית נוזלים מה שגרם לנו נזק ,לשטיחים,פרקטים שהשקענו וכו'-סחטנו דליי מים ,בנוסף קיר בחדר השינה נוזל מים -בעלי אסמטי וממש לא בריא עבורו ,כמובן שדיברנו עם בעל הדירה והוא שלח איש מקצוע שאמר שאין אפשרות לתקן אלא להחליף את כל החלונות כי הם לא נסגרים טוב ולא אטומים ..ומעכישו כמובן מחכים שישלח מישהו נוסף וזאת לאחר שאמר לנו כי לא מתכוון להחליף חלונות . השאלה מה עושים עם זה ?האם חובה עלינו להמשיך ולגור בבית שלא יכול לשמש למגורים ? האם אנו יכולים להגיש תביעה על נזיקין ?האם ניתן להפר חוזה למרות שהשקענו רק לפני 3 חודשים 30000 שח ? אשמח לעזרתכם ..

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הכול תלוי בחוזה ביניכם. האם יש לכם זכות לפיצויי מוסכם במקרה כזה? ברור שאם הבית אינו יכול לשמש למגורים אתם לא צריכים לגור שם, אולם סביר שבעל הבית אינו חושב כמוכם. ניתן להגיש תביעה- אולם אין ביטחון בהצלחתה. רצוי להיעזר בבעל מקצוע כגון שמאי שיעריך את הנזקים בכתב- או אז תהיה לתביעתכם בסיס איתן יותר. כמובן שרצוי גם לצלם תמונות של הבית והכי חשוב לנסות להתפשר עם הבית על הנזקים ע"מ לסיים את הפרשה בהקדם האפשרי. בהצלחה, שגיא בכור, עו"ד ונוטריון